Osteopatia Turku

Kokonaisvaltaista kehon hoitoa

Mitä on osteopatia?

Osteopatia on manuaalinen eli käsin tehtävä hoitomuoto, jonka tarkoituksena on kehon rakenteellisten ja toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkiminen, hoito ja ennaltaehkäisy. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään mm. nivelten artikulaatio- ja manipulaatiotekniikoita sekä pehmytkudostekniikoita. Osteopatian koulutus kestää neljä vuotta. Osteopatiaa voi Suomessa opiskella Metropolian ammattikorkeakolussa tai kahdessa yksityisessä koulussa. Osteopaatti on Suomessa Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö. Tämä takaa hoidon turvallisuuden.


Mihin osteopatiasta on apua?

  • Päänsärky
  • Niska- ja hartiakivut
  • Selkäkipu
  • Lihas- ja nivelkivut
  • Stressi
  • Hermo-oireet (puutuminen, pistely)
  • Liikerajoitukset
  • Urheiluvammat ja kuntoutus
  • Purentavaivat
  • Akuutit ja krooniset kiputilat


Sopiiko osteopatia minulle?

Monipuolisten osteopaattisten hoitomenetelmien avulla jokaiselle asiakkaalle, oireista riippumatta, voidaan löytää sopiva hoitomuoto. Hoidon tarkoitus on olla kivutonta ja miellyttävää, minkä takia se soveltuu kaiken ikäisille. Osteopatiassa pyritään kokonaisvaltaiseen hoitoon. Tämä tarkoittaa, että osteopaatti ottaa huomioon myös kehon kokonaisvaltaisen toimivuuden, eikä vain oirealuetta. Kehon optimaalinen toimivuus edesauttaa asiakkaan parantumista ja ennaltaehkäisee tulevilta oireilta. 

Osteopaattisella hoidolla voidaan mm. vähentää kivun tuntemusta, lisätä kehon nestekiertoa, palauttaa nivelten normaali liikelaajuus, helpottaa hermo-oireita, vähentää lihasjännittyneisyyttä sekä auttaa kehon palautumista normaaliin tilaan. Kehon virheellinen toiminnallisuus voi rasittaa kehon rakenteita ja kudoksia, jotka voivat ilmeentyä erinlaisina oireina kuten kipuina, rasitusvammoina tai turvotuksina. Osteopaateilla on laaja anatomian koulutus, joka takaa tutkimisen ja hoidon hyvän laadun. Osteopatiassa korostuu tutkimisen ja hoidon täsmällisyys sekä tarkkuus.


Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Ensimmäisen käynnin aikana tehdään kattava haastattelu ja tutkiminen. Nämä toimivat pohjana turvalliselle ja laadukkaalle osteopaattiselle hoidolle. Perusteellisen haastattelun avulla voidaan löytää mahdollisia ongelmatekijöitä sekä syitä oireisiin. Laajalla erotusdiagnostisella tutkimisella voidaan poissulkea ja varmistaa eri rakenteiden vaikutus oireisiin. Tämän jälkeen luomme asiakkaillemme aina yksilöllisen hoitojakson, jonka avulla voimme saavuttaa parhaan mahdollisen lopputuloksen juuri sinun kuntoutumisen tavoitteille. Hoitojakso on kestoltaan yleensä 2-5 käyntiä oirekuvan mukaan. Kroonistuneissa kiputiloissa suositeltu hoitojakso voi olla pidempi. Ryhdin sekä kehon ja nivelten liikkeiden tutkiminen tehdään usein alusvaatteisillaan. Otathan myös ensimmäiselle kerralle mukaan mahdollisesti tarpeelliset lääkärinlausunnot. 

Osteopatiakäynnin hinta on 65€ ja kesto noin 45 min.

Katso alennusryhmät ja tarkempi hinnasto tästä.